Symphonie Orkest Haerlem

Symphonie Orkest Haerlem

Veel belangstelling bij Kerkpleinconcert

Een keer maand organiseert Stichting Classic Concerts een Kerkpleinconcert. Afgelopen zondag gaf traditiegetrouw het Symfonie Orkest Haerlem onder leiding van dirigent Nicolas Devons en met medewerking van Melle de Vries op cello een prachtig concert.

@Nel Kerkman

Het is voor de initiatiefnemers van de Kerkpleinconcerten, Toos Bergen en Peter Tromp altijd een fijn gevoel om, op een paar stoelen na, een goed gevulde kerk te hebben. Het is een teken dat de stichting Classic Concerts een verrijking is voor de cultuur van Zandvoort en zeer gewaardeerd wordt door de klassieke muziekliefhebber. Voor het bedrag van €5 een geweldig concert mee te maken: waar vind je dat nog?   

Grandioos samenspel

Het concert werd geopend met de prachtige ouverture ‘Die Geschöpfe des Prometheus’ van Ludwig van Beethoven door de 60 musici van Symfonie Orkest Haerlem (SOH) met op de bok de enthousiast dirigerende Nicolas Devons. Vervolgens soleerde de 25- jarige materstudent aan het CvA cellist Melle de Vries in het ‘Celloconcert in B klein, op. 104’ van Antonín Dvorák. Het samenspel met SOH en De Vries was een eenheid maar vooral stal De Vries de show met zijn grandioos spel op de cello. Zijn bevlogenheid kwam prachtig naar voren in het celloconcert van Dvořák, hij zag hemzelf genieten van de muziek. Een staande ovatie van het publiek was terecht verdiend.

Na de pauze stond de ‘Symfonie nr.1 in C’ van George Bizet op het programma. Daarbij trok SOH echt alle registers van hun bekwaamheid open. Over en weer kwamen in deze Symfonie alle instrumenten, en dat zijn er nogal wat, duidelijk naar voren. De vele kleurklanken wisselden zich af en Devons zweepten zijn orkest op naar grote hoogte. Het was dit keer een iets langere zit maar daar had menig bezoeker geen last van. Na een ovationeel applaus was het concert van SOH ten einde en moeten de bezoekers een jaar lang wachten op hun volgende optreden in de Protestantse kerk.


Comments are closed.