Het Tuschinski Trio

Het Tuschinski Trio

Het Tuschinski trio liet het publiek wegdromen 

De sopraan Lisette Emmink, pianist Josje Goudswaard en violiste Camilla v.d. Kooij, samen het Tuschinki trio, brachten afgelopen zondag het publiek in romantische sferen met prachtige filmmuziek. Het Kerkpleinconcert ‘I dreamed a dream’ moest wedijveren met een zonnige dag. De velen die kozen voor zon hebben beslist een mooi concert gemist.     

@Nel Kerkman

Het concert begon al direct met een lied uit the Snowman: van de zon naar de sneeuw was al een flinke overgang. Een duidelijke uitleg van de gekozen muziek is altijd prettig en Lisette Emmink  was niet alleen een fantastische sopraan maar ook gaf zij de nodige toelichting. Bij het stuk Habanera van Bizet zette zij een perfecte Carmen neer en met haar uitstraling en mimiek betoverde ze het publiek. In de Medly van de  Pirates of the Caribbean waren de pianiste Goudswaard en violiste Van der Kooij een perfecte muzikale eenheid en toonden zij hun bekwaamheid van jaren studie en optredens.

De dames waren aan elkaar gewaagd en zij waren ook van alle markten thuis. Zo speelde Emmink op de piano mee en zongen Goudswaard en Van der Kooij weer mee met Emmink. Het werd een muzikaal afwisselend concert met heerlijke filmmuziek van de Aristocats en waar je kon wegdromen bij  I dreamed a Dream van les Miserables. Na een verdiend applaus gaven de dames nog een toegift waar sopraan Emmink met haar warme stem tot het uiterste ging. Met dit concert geeft Classic concerts  nogmaals aan dat de kwaliteit van de musici  van een zeer hoog niveau is. In ieder geval had ik en met mij nog meerdere bezoekers geen spijt dat we hadden gekozen voor een geweldige muzikale middag.  Het volgende Kerkpleinconcert is op 19 november met het Symfonie Orkest Haerlem onder leiding van Nicholas Devons.

 

 


Comments are closed.