Domstad Blazers Ensemble

Domstad Blazers Ensemble

Domstad Blazers Ensemble vooral na de pauze indrukwekkend

@Joop van Nes

Na de pauze was het optreden van het Domstad Blazers Ensemble, bestaande uit 12 blazers en een contrabas, van grote klasse. Misschien voor de pauze ook wel, maar de moderne muziek die toen ten gehore werd gebracht, was lang niet voor iedereen in de matig bezette Protestantse kerk weggelegd.

Het gezelschap was in Zandvoort in het kader van de Kerkpleinconcerten van de stichting Classic Concerts, en het concert was het laatste voor het zomerreces.

Het deel voor de pauze  was ‘gelukkig’ niet al te lang. Al na 20 minuten kondigde de bevlogen dirigent Leon Bosch de onderbreking aan. Na de pauze was het vooral indrukwekkend te noemen.

Op het programma stond de Serenade in Bes KV 361, Gran Partita van Wolfgang Amadeus Mozart, waarin duidelijk zijn liefde voor de (basset)klarinet naar voren kwam. Het instrument zorgde voor een onverwacht intermezzo. Een van de leden merkte dat zijn instrument niet de juiste klank had en probeerde het te repareren. Bosch bood aan om zijn bassetklarinet te gaan gebruiken. Na even geprobeerd te hebben, besloot het ensemble­lid om toch maar zijn eigen instrument te gebruiken. “Je eigen schoenen zitten toch het lekkerst”, was het commentaar van Bosch. Overigens merkte niemand ook maar iets van een andere klank. Het was dus een goede beslissing.

Het volgende Kerkpleinconcert is na de zomerse onderbreking op zondag 16 september, als er laueaten van het Prinses Christina Concours naar Zandvoort komen. Het is altijd afwachten wie de organisatie van dat landelijke concours op ons af stuurt, maar vrijwel altijd worden we verwend door de talenten.


Comments are closed.