Barbershop Showkoor Whale City Sound 2017

Barbershop Showkoor Whale City Sound 2017

Klassiekers bij het Kerkpleinconcert  

 

Soms kan een uitstapje in het muziekaanbod zeer verrassend zijn. Daar slaagde afgelopen zondag stichting Classic Concerts Zandvoort heel goed in met de barbershop showkoor ‘Whale City Sound’. Dit keer geen klassieke muziek maar een knipoog naar een repertoire met eigentijdse muziek. 

@Nel Kerkman

De circa veertig heren van de Whale City Sound waren niet op walvisvaart. Zij verpakten hun geweldige uitvoering met veel plezier en liefde in en toonden waar een barbershopstijl uit moet bestaan. Zo moet het repertoire voornamelijk uit Engelstalige muziekstukken bestaan en afkomstig zijn uit de eerste decennia van de twintigste eeuw en de moderne musicals van deze tijd. Verder wordt er standaard uit het hoofd ‘a capella’ gezongen en vierstemmig. De lead zingt doorgaans de melodie, de bass zingt de basis en de baritone past zich aan en kan zowel boven als onder de lead zingen. De tenor tenslotte zingt de hoogste partij en is klein maar fijn.

Geweldige uitstraling

Al deze bovenstaande ingrediënten waren bij het koor aanwezig en voeg dan de enthousiaste dirigent Floor van Erp erbij dan is de formule zeer smaakvol. De presentatie van het koor werd met een geweldige uitstraling gedaan met veel vrolijkheid, lichaamstaal en bewegingen werd het beslist geen stijve presentatie. Het was een plezier om naar de heren te kijken en vooral te luisteren naar de klankleur van de verschillende muziekstukken. De ene keer een ballad en de andere keer een swingend lied van The Beatels. Waren de heren voor de pauze met hun muziekkeuze nog ingetogen, na de pauze gingen ze uit hun dak en werd het lied over hun favoriete vrouw komisch maar tevens ook knap gebracht. Altijd weer prettig als iemand informatie geeft over het lied. Deze taak had dirigent Van Erp, hij bracht dat op een aangename en enthousiaste wijze daarbij roemde hij de goede akoestiek van de kerk. Het laatste stuk was een medley van De Dijk en was een knaller van jewelste. Een terecht verdiende ovatie voor zowel de dirigent als het showkoor, het was een fantastisch concert die vraagt om herhaling maar dan met iets meer publiek.

 

 

 


Comments are closed.