Grote Productie

Grote Productie

Zondag 2 december 2018

Gymnopédie

“over grenzen met zang en dans”

m.m.v.

Het Voice Company Koor

Angelique van Leijenhorst – sopraan                                                                         Baidar Al Basri –  mezzo-sopraan                                                                               Danny Boom – dans                                                                                                        Anneke Ghysens – dans                                                                                                 Eva Scheffers – dans                                                                                                       Piano en blokfluit – Robert Bakker

Algehele leiding – Robert Bakker

Locatie: RK St. Agatha Kerk, Grote Krocht 45, Zandvoort                                    Aanvang: 15.00 uur (kerk open 14.15 uur)                                                                Toegang:  € 20,00 

Kaarten zijn te koop vanaf 1 november 2018 bij Kaashuis Tromp, Grote Krocht te Zandvoort

Kaarten kunt u ook bestellen door overmaking van € 20,00 op rekening: NL57RABO0384483070 t.n.v. ClassicConcerts o.v.v. grote productie 2018. De kaarten liggen klaar aan de ingang van de zaal op de dag van het concert.

Voor meer informatie: Toos Bergen 06- 518 538 14

Over de Uitvoerenden:

Het Voice Company Koor – Projectkoor van klassiek tot pop en alles er tussenin

Het Voice Company Koor is een laagdrempelig koor dat werkt met projecten, workshops en aan het einde van ieder project een enerverend concert. Projecten duren gemiddeld acht tot elf weken. Genieten en leren staan voorop werkend richting het einddoel – het optreden.

https://hetvoicecompanykoor.nl/

Angelique van Leijenhorst – sopraan

Angelique van Leijenhorst – Westra, sopraan, begon haar zangcarrière bij het kinderkoor “Jorai” in Voorthuizen. In 2005 deed ze auditie bij “Una voce particolare”, waar de jury haar adviseerde zangles te gaan nemen. Van 2006 tot 2012 volgde zij zanglessen bij Annemiek Maissan en van 2012 tot 2016 werd zij gecoacht door Hannie Slingerland.

In 2014 heeft zij meegedaan aan het RTL 4 programma: ‘Het Orkest van Nederland – Op weg naar het Concertgebouw’, waar zij tot de halve finale wist te komen. Tijdens de audities die aan het programma vooraf gingen werd zij beoordeeld door mezzo-sopraan Tanja Kross, pianist Wibi Sourjadi, violiste Simone Lamsma, DJ Ronald Meulendijk en dirigent Jan Willem de Vriend.

In 2016 heeft zij meegedaan aan de ArteGanza talentscout in Amersfoort  zij wist hier niet allen de eerste prijs binnen te slepen maar ook de publieksprijs! Tegenwoordig is Angelique naast zangeres ook zangcoach.

Baidar Al Basri –  Mezzo-sopraan

‘Ik voel me ambassadrice van Irak’

Arabische operazangeres uit Regentessekwartier vindt wereld aan haar voeten

‘Westerse operamuziek zing je met het hoofd, Arabische muziek vanuit het hart’

Baidar Al-Basri is de dochter van een uiterst muzikale familie die vaak concerteert in het Midden-Oosten. Sinds 1997 woont de familie in het Haagse Regentessekwartier. Het wachten is nog op een CD van de jonge zangeres die een operastudie in Damascus én Den Haag deed. ‘Westerse operamuziek zing je met het hoofd, Arabische muziek vanuit het hart’. Vorig jaar zomer was het opeens crisis in huize Basri: Baidar bleek te kampen met stemproblemen en en ze moest een chirurgische ingreep ondergaan om de knobbeltjes die zich kennelijk op haar stembanden hadden gevormd, weg te halen. Een beroemd chirurg uit Londen kwam over om bij haar de altijd delicate operatie te verrichten. Ze heeft twee maanden haar stem moeten sparen en lange tijd nauwelijks kunnen spreken, maar inmiddels is haar stemgeluid weer als vanouds en op volle sterkte.

Baidar al-Basri (Bagdad, 1980) studeerde opera in Syrië, en, nadat ze in 1997 in Den Haag neerstreek, ook aan het Koninklijk Conservatorium. Een kennismaking met een ontwapenende en charmante jonge vrouw die Europa, het Midden-Oosten en Nederland langzaam maar zeker aan haar voeten weet te krijgen. Een eerste, in Syrië opgenomen, cd staat op stapel. ‘Etnische sopraan’, zo wordt haar betoverende Arabisch klinkende stemgeluid in Nederland wat onhandig omschreven.

Danny Boom – dans  

Danny Boom is een talentvolle jonge danser uit Rotterdam. Hij begon zijn dansopleiding aan het Thorbecke College in Rotterdam en studeerde aan de academie van Lucia Martas. In 2013 won hij de finale van So You Think You Can Dance, In 2014 deed hij als gasdanser mee in Scapino’s TWOOLS. Om hem te helpen zijn talent verder te ontwikkelen heeft Ed Wubbe hem  een contract gegeven voor Songs for Drella.

 Anneke Ghysens – dans

Na haar ervaring en scholing in het kunsthumaniora van Hedendaagse dans, dans en muziek academie in Sint Truiden en verschillende dansstijlen en workshops te volgen is ze vanaf 2006 zelf begonnen met lessen te geven in verschillende stijlen waaronder ballet, pointes, jazz, modern en kleuterdans. In 2006 heeft ze dan ook de wedstrijd Dance Kicks gewonnen. Naast haar deelname aan So You Think You Can Dance in 2011 en 2013 (finaliste) heeft ze in 2012 met TEAM VINCENT “ The Ultimate Dance Battle” gewonnen.

Andere podiumervaringen van Anneke: Pactt Dance Festival Belgium 2008 , Festival of contemporary dance in Banska Bystica 2008 , Solo-Tanz-Theater Tour door Zwitzerland 2010 , Solo- Tanz- Theater Tour door Duitsland 2010

Eva Scheffers – dans

Sinds haar 3e levensjaar is Eva al bezig met dans. Op haar 11e besluit ze auditie te doen voor de dansacademie te Arnhem, waar zij wordt aangenomen en deze na 5 jaar succesvol verlaat. Hierna vervolgt zij haar opleiding aan de Dansacademie Fontys te Tilburg. Ook deze sluit zij na 4 jaar succesvol af. Tijdens en na deze opleidingen heeft zij ruime ervaring opgedaan in zowel moderne dansgezelschappen, dinnershows, dansmodeshows,en als in musicals van Joop van den Ende. Ook is Eva actief als dansdocente. Ze geeft les in Klassiek ballet, Jazz, Modern, Hiphop, Streetdance en kleuterdans.

Robert Bakker studeerde Schoolmuziek, Blokfluit en Piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Binnen de studie Schoolmuziek bekwaamde hij zich in koor- en orkestdirektie. Sinds 1980 staat hij wekelijks voor één of meer koren.

Alle soorten zanggroepen heeft hij onder handen gehad: Van kinderkoor, gemengd koor, mannenkoor tot aan een huisvrouwenkoor op de maandagmiddag in de Amsterdamse Pijp en een kleurlingenkoor in Namibië. Zijn zeer uitgebreide ervaring en kennis van het omgaan met groepen maken hem onweerstaanbaar. Hij bruist van de energie en de motivatie, zodat na een avondje Robert Bakker uw week heel anders verloopt. Een koorrepetitie is bij hem niet saai repeteren maar puur entertainment. ‘Leren moet leuk zijn‘ is zijn credo. Een echte belevenis dus.  www.robertbakker.nl

Programma

Vóór de pauze is het programma klassiek Italiaans ingericht.
Het koor zingt dan:

-“Et in terra pax” van Anthonio Vivaldi,

-een aantal delen uit de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini en

-een aantal delen uit de Messa di Gloria van Giacomo Puccini.

Met medewerking van de zangeressen Angelique van Leijenhorst en Baidar Al Basri.

Na de pauze wordt de muziek visueel verrijkt d.m.v. drie dansers t.w.:

-Danny Boom (winnaar TV-programma “So you think you can dance” 2013),

-Anneke Ghysens (eindigde als tweede in hetzelfde programma) en

-Eva Scheffers.

Op het programma staan de beroemde werken:

-Gymnopédie van Erik Satie,

-Glasworks en I’m going to make a cake van Philipp Glass en

-Experience van Ludovico Einaudi

Deze werken worden op de vleugel uitgevoerd door Robert Bakker.
Deze laatste schreef ook een meditatief stuk voor blokfluit-solo, waarop de Vlaamse danseres Anneke Ghysens een choreografie laat zien. Uiteraard zal Robert het werk zelf op blokfluit uitvoeren. Dit wordt een prachtig verstild moment in het concert.

Daarnaast zal Baidar Al Basri het publiek kennis laten maken met schitterende Arabische muziek. Speciaal voor haar werd een tekst gemaakt over vrede; op deze tekst laat zij die middag een vocale improvisatie horen in Arabische stijl.

Op een aantal delen van Carl Orff’s Carmina Burana zijn schitterende choreografieën gemaakt. Normaal zie je dat alleen op de TV of YouTube. Het is heel bijzonder dat nu live te kunnen zien. We hebben een drietal delen uitgekozen, waaronder het spectaculaire “O Fortuna” om het publiek nu ook visueel van deze prachtige muziek te laten genieten.