Concertinformatie

Concertinformatie

Zondag 16 september 2018

Laureaten Prinses Christina Concours

Maxim Heijmerink (2000) begint op zijn 11e met muziek- en pianolessen en bereikt in 2012 de Finale van de “Jeugdtalentenjacht van het Concertgebouw Amsterdam”. Dat brengt hem in 2013 naar het ‘Muziekgebouw aan ‘t IJ’. Maxim is in 2014 terug in het Muziekgebouw waar hij dan speelt met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij bezoekt enthousiast de Summer Academy van het ‘Peter de Grote Festival’ waar hij twee jaar op rij in de prijzen valt. Als de Sweelinck Academie hem als leerling van Mila Baslawskaja aanneemt, is het 2015. Twee jaar later debuteert Maxim in het ‘Concertgebouw Amsterdam’ met eigen composities die hij uitvoert met het ensemble van het ‘Maestro Jules Orkest’. In de Regio Finale van het Prinses Christina Concours in Haarlem wint hij in 2017 en in 2018 de Eerste Prijs. Naast zijn grote liefde voor klassieke muziek speelde Maxim jaren in een Bigband, speelt hij jazz en houdt hij van improviseren en vooral ook van componeren, daarbij maakt hij graag tijd om te sporten. Maxim doet VWO-eindexamen.

Noortje van Doorn (1999) begon in 2009 met fagotlessen bij Mieke van Dael, aan de Scholen in de Kunst in Amersfoort. Sinds september 2017 studeert zij in de Vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jos de Lange. Van 2014 tot 2017 heeft Noortje in het Amersfoorts Jeugd Orkest gezeten en van 2014 tot 2016 heeft zij in het Jong Nederlands Blazers Ensemble West gespeeld. Sinds 2016 speelt zij ook bij het JeugdOrkest Nederland, daar speelt ze nu nog steeds. In 2014 deed Noortje mee met het Tristan Keuris Concours, daar kreeg zij de tweede prijs. Daarnaast heeft ze in 2017 meegedaan met het Prinses Christina Concours. Daar heeft ze regionaal de eerste prijs gewonnen en ze is tot de Nationale Halve Finale gekomen. Noortje heeft meerdere concerten gegeven in Amersfoort, Utrecht en Hilversum. Nu zit zij nog in de zesde klas van het VWO op Het Nieuwe Eemland College in Amersfoort, zij doet daar dit jaar eindexamen.

Mayte Levenbach (2001) is op ruim vijfjarige leeftijd met Suzuki viool begonnen. Amper twee jaar later is ze op zevenjarige leeftijd aangenomen aan de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier heeft ze eerst les gekregen van Ilona Sie Dhian Ho en vervolgens van Theodora Geraets. Op dit moment heeft ze  privéles van Julia Dinerstein. Mayte heeft met diverse concoursen meegedaan waar ze diverse (eerste) prijzen heeft gewonnen, zoals het Iordens vioolconcours, de Maassluise Muziekweek, Classic Young Masters en het Prinses Christina Concours. Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours  in april j.l. won ze een 1e prijs en daarnaast de Publieksprijs en enkele solistische optreden met het JeugdOrkest Nederland. N.a.v. haar deelname aan deze concoursen kreeg Mayte de mogelijkheid om tijdens verschillende festivals en in verschillende zalen op te treden. Ook kon zij masterclasses volgen bij o.a. Liza Ferschtman, Frederieke Saeijs, Isabelle van Keulen, Emmy Verhey, Lisa Jacobs, Moshe Hammer, Stephan Picard en Michael Kugel. Ook heeft ze mogen soleren bij verschillende orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest, het Maestro Jules Orkest en de Marinierskapel. Sinds september 2016 is Mayte lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als standplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld mogen geven, afwisselend als soliste en orkestlid. Mayte speelt op een viool gebouwd door Johannes Jacobs.

Steije Maurer (2004) begon op vijfjarige leeftijd met slagwerklessen (marimba en djembé) bij PI-muziek voor kleuters op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vervolgens ging hij verder met lessen op het JongKC in Den Haag. Na lessen te hebben gevolgd bij Anneloes Meijer en Johannes Terpstra heeft hij sinds 2014 les van Martin Ansink. Sinds groep 8 zit Steije op de school voor Jong Talent in Den Haag. Fluitend stapt hij elke dag in Nieuwegein op de tram, en reist vervolgens per trein naar Den Haag. Hier studeert hij snare-drum, set-up stukken, pauken en zijn favoriet: marimba. In 2016 behaalde Steije de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Dit resulteerde in een optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Paul Witteman was er ook en nodigde hem uit voor een optreden in Podium Witteman. In 2017 behaalde Steije een 1e prijs tijdens het Prinses Christina Concours in ’s-Hertogenbosch en daarna won hij tijdens de Nationale Finale in Den Haag een 2e prijs en o.a. de KPMG Pers Prijs. In september 2017 heeft Steije de Japanse marimbaspeelster en componiste Keiko Abe ontmoet op het Kalima Festival in Lausanne. Deze ontmoeting resulteerde in een uitnodiging om in april 2018 naar Japan te komen om daar samen met haar op te treden. Steije heeft met haar en zijn docent Ramon Lormans gespeeld in Hiroshima. In de zomer van 2018 was Steije op tournee met het JeugdOrkest Nederland. Steije speelt op een Adams marimba. De aanschaf van dit instrument werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Prinses Christina Concours.

Programma 16 september 2018 in Zandvoort

Maxim Heijmerink, piano

J.S. Bach (1885-1750)                                      Partita nr. 2 BWV 826:1. Sinfonia; 4. Sarabande; 5. Rondo

Noortje van Doorn, fagot

  1. Weissenborn (1837-1888) Etude nr. 15

Noortje van Doorn, fagot en Maxim Heijmerink, piano

C.M. von Weber   (1786-1826)                         Concert in F: 2. Adagio

Maxim Heijmerink, piano

  1. Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Variations Sérieuses op. 54

Noortje van Doorn, fagot en Maxim Heijmerink, piano

  1. Elgar (1857-1934) Romance

PAUZE

Steije Maurer, marimba

Keiko Abe (1937)                                              Wind in the Bamboo Groove

Louis Andriessen (1939)                                   Lied

Tomasz Golinski   (1986)                                  Luminosity

Mayte Levenbach, viool en Maxim Heijmerink, piano

  1. van Beethoven (1770-1827) Romanze in F op. 50
    W.A. Mozart (1756-1791)                         Sonate nr. 21 K. 304 in e:              1. Allegro;                                                                                                                2.Tempo di Menuetto

 

Locatie: Protestantse kerk Zandvoort
Aanvang: 15.00 uur (kerk open 14.30uur)
Toegang: € 5,00 (kaarten verkrijgbaar aan de zaal)

voor meer informatie: Toos Bergen 06-51853814