Concertinformatie

Concertinformatie

PROGRAMMA

Processie ‘Once in Royal David’s City’  H.J. Gauntlett (1805 – 1876),

arr. David Willcocks (* 1919)

publiek kan couplet 6  “Not in that”  meezingen

Christmas carols

 1. In the bleak midwinter – Harold Darke
 2. God rest you merry gentleman – Arr. David Willcocks (* 1919)
 3. Sussex Carol – Arr. David Willcocks

Solo Sannie de Jongh (fluit): Cécile Chaminade (1857-1944): Sérénade aux étoiles (begeleiding op de vleugel Simon Stelling).

Kerst in Noorwegen

 1. Ola Gjeilo (* 1978):   Ave Generosa
 2. Kim André Arnesen (* 1980):  The Lamb
 3. Ola Gjeilo: Spotless Rose

Solo Sannie de Jongh (fluit): John Rutter (*1945): Prelude (begeleiding op de vleugel door Simon Stelling)

Christmas Carols 

 1.   O little town of Bethlehem – Arr. R. Vaughan Williams (1872 – 1958)

publiek kan laatste couplet meezingen (“O holy Child”)

 1.   Ding dong! Merrily on high – Arr. David Willcocks
 2.    O come, all ye faithful – Arr. David Willcocks

publiek kan couplet 6 en 7 meezingen (“Sing Choirs” en “Yea,        Lord”)


PAUZE

Kerst in Duitsland

 1. Oh Jesulein süss
 2. Stille Nacht – Franz Gruber, arr. Donald Cashmore

Dubbelkoren

 1. Giovanni Pierluigi da Palestrina ( 1524-1594)  :  Hodie Christus natus est
 2. Franz Biebl (1906-2001) :  Ave Maria
 3. Charles Wood ( 1866-1926) :  Hail, gladdening Light

Solo Sannie de Jongh (fluit) Christoph Willibald Gluck (1714 – 1787): Dans van de zalige geesten (begeleiding op de vleugel door Simon Stelling)

“Christmas light”

 1. Have yourself a merry little Christmas – Hugh Martin and Ralph Blanc, arr. Peter Gritton
 2. I’ll be home for Christmas – Kim Gannon and Walter Kent
 3. African Noel – Arr. Victor C. Johnson

Finale

         Hark! The herald angels sing

Laatste couplet voor samenzang met publiek

 

Simon Stelling is de oprichter en zeer gewaardeerde dirigent van Cantabile. Tevens heeft hij de muzikale leiding van het gemengde koor Min Ghesellen in Nieuwkoop.

Simon Stelling behaalde het UM-diploma en het diploma Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens studeerde hij in de jaren 1987-1989 bij Marie-Claire Alain te Parijs waar hij zich specialiseerde in de vertolking van de romantische en moderne Franse orgelliteratuur.

Simon Stelling is sinds 1975 als vaste organist verbonden aan het Steinmeyer-orgel van de Adventskerk te Alphen aan den Rijn waar hij diverse grote orgelprojekten verzorgt. In Alphen aan den Rijn is hij tevens als muziekpedagoog werkzaam. Sinds november 2013 is hij stadsorganist van Alphen aan den Rijn.

Op 17 april 2017 heeft de Franse Sociéte académique Arts-Sciences-Lettres in Parijs de gouden medaille toegekend aan onze dirigent Simon Stelling. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn veertig jaar lange inzet voor romantische en moderne Franse orgelmuziek. Cantabile is zeer vereerd om met deze dirigent te mogen werken.

Sannie de Jongh is een gepassioneerde fluitiste en traversospeler. Zij maakt met veel passie en gedrevenheid muziek in diverse ensembles op zowel fluit en traverso. Vanwege haar  interesse in zowel oude als modernere klassieke muziek, is Sannie een zeer veelzijdige fluitiste.

Sannie studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam fluit bij Marieke Schneemann. Masterclasses en lessen volgde zij o.a. bij Peter Lukas Graf en Abbie de Quant. Gefascineerd door het warme, kwetsbare en menselijke geluid van de traverso, studeerde Sannie traverso bij Marten Root en Raymond Honing. Momenteel wordt zij voor traverso en kleppenfluit gecoacht door Wilbert Hazelzet.

Sannie legt zich vooral toe op het spelen van kamermuziek. Zij volgde met diverse ensembles lessen kamermuziek bij Frans van Ruth, Mila Baslawskaja en Hans Roelofsen. Sannie speelt fluit in kamermuziek ensembles zoals het “Rhenus Ensemble”. Daarnaast speelt Sannie traverso in barokensemble “La Máquina del Tiempo”. Masterclasses kreeg dit ensemble o.a. van Ton Koopman, Raymond Honing, Patrick Ayrton en Fabio Bonizzoni. Tijdens het Bach Festival Dordrecht in 2014, kregen zij een ensemble masterclass van Ton Koopman. Naast haar vaste ensembles speelt Sannie, zowel op fluit als traverso, graag samen met andere musici, onder andere met barokorkest Collegium Musicum Den Haag, barokorkest Florilegium Musicum, Jaco van Leeuwen (orgel) en Simon Stelling (orgel, piano) en speelt zij graag samen met sopraan Lisette Emmink.

Sannie geeft les in haar fluitlespraktijk in Alphen aan den Rijn en bij harmonievereniging eensgezind in Nieuwkoop.

Het kamerkoor Cantabile uit Alphen aan den Rijn is opgericht in 1987 en staat onder de bezielende leiding van dirigent en organist Simon Stelling. Alle 16 koorleden zijn in hun vrije tijd enthousiaste beoefenaars van de zangkunst en hebben zich op dit gebied geschoold. Hoewel het koor ook werken uitvoert met orgel- en orkestbegeleiding, is het gespecialiseerd in a capella zang. Cantabile staat bekend om haar heldere en transparante koorklank. Het koor treedt regelmatig op tijdens concerten en cantatediensten in Alphen aan den Rijn en wijde omgeving. Het repertoire van het koor is breed en varieert van muziek uit de renaissance t/m muziek uit de 21e eeuw, waarbij de focus ligt op muziek van eigentijdse componisten. Op 4 mei 2018 was Cantabile het eerste Nederlandse koor dat het indrukwekkende Requiem van de jonge componist Kim André Arnesen (*1980) ten gehore bracht. Het publiek was enorm enthousiast en hier en daar tot tranen toe geroerd. Tijdens het aankomende kerstconcert zingt Cantabile naast de bekende christmas carols ook werken van Ola Gjeilo en Arnesen.

Sopranen

Anneke Edel, Fogitte Essens, Marlies Keijzer, Danielle Vallenduuk

Alten

José Albers, Helmi van Ginneken, Marjolein van Hooff, Tertia Mulder, Mariëtte Rooij

Tenoren

Berry Dongelmans, Mart Ripken, Jan Tersteeg

Bassen

Hans Brouwer, Reinder Koornstra, Arie Reij, Kees Zorn

voor meer informatie: Toos Bergen 06-51853814