Concertinformatie

Concertinformatie

Zondag 18 november 2018

Anne Brackman (solist piano) begon op haar derde jaar met fluitlessen bij haar moeder Josine Brackman-Pijnacker Hordijk en op zesjarige leeftijd met pianolessen bij haar oma Frieda Brackman-Hoogerwerf. Anne studeerde piano bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar bachelors diploma haalde in 2017. Sinds oktober 2017 studeert zij piano bij Prof. Christopher Hinterhuber aan de ‘Universität für Musik und darstellende Kunst Wien’.

Nicholas Devons – dirigent

Nicholas Devons werd op 6 november 1950 in Dublin geboren en is in Engeland opgegroeid. Zijn moeder was pianiste van beroep. Hij is op zijn achtste met viool begonnen. Na economie in Cambridge te hebben gestudeerd besloot hij om muziek als vak te kiezen. In 1979 behaalde hij zijn staatsexamen bij de Guildhall School of Music in Londen en later dat jaar is hij tot het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Mark Lubotsky toegelaten. In 1983 behaalde hij zijn orkest diploma en in 1984 zijn diploma uitvoerend musicus. Hij heeft uitvoerig in verschillende orkesten geremplaceerd (o.a. Radio Filharmonisch Orkest, Radio Symfonie Orkest, Forum Filharmonisch Orkest, Ballet Orkest. Noord Hollands Filharmonisch Orkest). De laatste jaren heeft hij vaak als coach/ dirigent gewerkt bij het Amersfoort Jeugd Orkest, het Noord-Hollands Jeugd Orkest, het CREA Studenten Orkest in Amsterdam en het UMA in Utrecht. Vanaf december 2002 is hij vaste dirigent van het Symfonie Orkest Haerlem.

Symphonie Orkest ‘Haerlem’ Het SOH werd opgericht in 1938. Dertig jaar heeft het orkest onder leiding gestaan van André Kaart. Na Otto Tausk (onlangs benoemd tot chef-dirigent van Holland Symfonia) is Nicholas Devons sinds het najaar van 2002 onze vaste dirigent. Onder zijn leiding streeft het orkest naar meer allure zowel op muzikaal gebied als in de presentatie. Zo voerde hij groepsrepetities onder leiding van professionele repetitoren en studiezondagen in. Een studieweekend hoort daar ook bij. De recensent van het Haarlems Dagblad meldde naar aanleiding van het voorjaarsconcert 2006: ‘We kunnen constateren dat het heel goed gaat met het orkest en dat we nog veel moois van dit ensemble kunnen verwachten’.

Programma

-Franz Schubert (1797-1828)

Ouverture in Italiaanse stijl nr. 2, D591 

-Robert Schumann (1810-1856)

Pianoconcert in a klein, op. 54

  • Allegro affettuoso
  • Intermezzo: Andantino grazioso
  • Allegro vivace

Solist: Anne Brackman, piano

Pauze

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893)

Symfonie nr. 5 in e klein, op. 64

  • Andante– Allegro con anima – Molto più tranquillo
  • Andante cantabile, con alcuna licenza – Non allegro – Andante maestoso con piano
  • Valse.Allegro moderato
  • Finale.Andante maestoso – Allegro Vivace – Molto Vivace – Moderato assai e molto maestoso – Presto

Locatie: Protestantse kerk Zandvoort
Aanvang: 15.00 uur (kerk open 14.30uur)
Toegang: € 5,00 (kaarten verkrijgbaar aan de zaal)

voor meer informatie: Toos Bergen 06-51853814