Concertinformatie

Concertinformatie

Concert 20-01-2019

Programma

Engelbert Humperdinck (1854-1921) : Vorspiel zu Hänsel und Gretel

Joaquín Rodrigo (1901-1999) : Concierto de Aranjuez voor gitaar en orkest
– Allegro con spirito
– Adagio
– Allegro gentile

Edvard Grieg (1843-1907) : Noorse Dansen op. 35 nrs. 2 en 3

Leonard Bernstein (1918-1990) : Symphonic Dances from “West Side Story”

 

Sander van Willigenburg – gitaar
Sander van Willigenburg sloot als laureaat zijn Masterstudie aan het conservatorium af, waar hij studeerde bij Irina Kulikova. Tijdens zijn studie viel Sander al in de prijzen op internationale gitaarconcoursen en gaf hij solorecitals op verschillende podia in Nederland en daarbuiten. Zijn ambitie voor een uitvoerende carrière werpt vruchten af. Recent was hij maar liefst twee maal live te horen in het radio 4 programma ‘Opium op 4’. Daarnaast gaf Sander een concert in de Spiegelzaal van het concertgebouw in Amsterdam. Behalve als klassiek gitarist, is hij uitvoerend in meerdere stijlen. Zo speelde Sander recent op elektrisch gitaar met orkest Philharmonie Zuid-Nederland in het project ‘Spicy Classics’.

Het Heemsteeds Philharmonisch Orkest (HPhO) is een orkest dat bestaat uit zo’n 50 gedreven amateurmusici. Hun concerten en projecten kenmerken zich door originaliteit, kwaliteit en veelzijdigheid. Al sinds de oprichting in 1966 wordt gestreefd naar uitvoeringen die leuk zijn om te maken en mooi zijn om naar te luisteren. In de eerste decennia na de oprichting nog als kamerorkest, maar vanaf 2001 als volledig symfonie-orkest. Met veel plezier studeren de musici van het HPhO wekelijks onder leiding van dirigent Dick Verhoef op uiteenlopend repertoire. Daarnaast verleent het HPhO regelmatig medewerking aan bijzondere muziekprojecten, zo speelde het orkest op 21, 22 en 23 december jongstleden met groot succes de voorstelling I Love X-mas in de Philharmonie in Haarlem, samen met Theatergroep Eglentier. In 2016 vierde het HPhO op grootse wijze haar 50-jarig jubileum met een tournee naar Weimar in Duitsland, een concert met Karin Bloemen in de Philharmonie en de grootse uitvoering van de 9e symfonie van Ludwig van Beethoven in de Lichtfabriek in Haarlem.
Meer info: www.hpho.nl

Dick Verhoef is dirigent van het Heemsteeds Philharmonisch Orkest sinds 2008. Hij studeerde hoorn en directie aan het Rotterdams Conservatorium. Nog tijdens zijn studie remplaceerde hij als hoornist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder dirigenten als Bernard Haitink, Valery Gergiev, Simon Rattle, Edo de Waart en Kurt Sanderling. In 1989 werd hij kernlid van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Van 1991 tot 2013 was hij verbonden als hoornist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest, later Holland Symfonia genaamd. Dick dirigeert naast het HPhO meerdere amateur- en professionele orkesten en heeft inmiddels een indrukwekkende lijst van bijzondere muziekprojecten op zijn naam staan. Meer info: www.dickverhoef.eu

voor meer informatie: Toos Bergen 06-51853814